2012. aasta talvel tähistas Tsahkna oma sünnipäeva, kus oli ka Vesiloo. Viimane oli väsinud, jõi vaid paar õlut, käis saunas ja läks seejärel eraldi tuppa magama.

Teised jäid pidutsema ja nende ühine sõber Timo Vaarmann mõtles Vesilood üles ajada. Seejärel nägid teised aga pilti sellest, kuidas pahane Vesiloo endast poole raskema Vaarmanni uksest välja tõukas ja uuesti magama läks. Tsahkna sõnul oli see tema esimene kord näha, et Vesiloo võis unes käies ka jõudu kasutada.

Tsahkna sõnul oli Vesiloo kümneid kordi tema juures külas käies ka tema juures ööbinud, mistõttu teadis ta, et Vesiloo ka räägib unes väga palju.

Ka Vaarmann käis täna tunnistusi andmas ja kordas suures ulatuses Tsahkna juttu kahe aasta eest toimunud vahejuhtumist saunas. Siiski olid seal mõned erinevused. Vaarmanni sõnul ei tõuganud Vesiloo teda toast välja, vaid tõukas teda toas olles ja Vaarmann lahkus peale seda iseseisvalt toast.

Samuti ütles Vaarmann, et nad on olnud Vesilooga kümme aastat sõbrad ja on korduvalt koos ööbinud, aga erinevalt Tsahknast ei mäletanud Vaarmann, et Vesilool oleks komme öösel unes rääkida.

Tuleviga juhtunust kuulis Tsahkna järgmise päeva hommikul, kui ta oli lastega Taanis. Tsahkna sai Vesiloolt mureliku sõnumi, milles too teatas, et midagi kohutavat on juhtunud ja palus kokkusaamist.

Sellele järgmise päeva hommikul kohe peale lennuki pealt tulemist said Tsahkna ja Vesiloo kokku. Vesiloo oli endast väga väljas ja ütles, et midagi uskumatut on juhtunud. Nad olid käinud õhtul Tuleviga väljas ja Vesiloo oli jäänud peale seda diivanile magama. Hommikul ärkas ta hoopis voodis, Tulevit aga polnud, tema telefon oli välja lülitatud ja kontakti polnud temaga võimalik saada. Seejärel mõistis Vesiloo, et midagi halba on juhtunud.