„Ta ütles: „Ära muretse, isa, ma tulen koju ja näitan venelastele,““ rääkis Temur Batirašvili. „Mul on nüüd palju tuhandeid järgijaid ja ma saan neid juurde. Me maksame Venemaale kätte,“ ütles Omar isale, vahendab Bloomberg.

Punase habemega välikomandör on nüüd Süürias ja Iraagis islamikalifaadi eest võitlevate vägede juht. Nende hulgas on kümneid noori Pankisist, kes on töö puudusel ja vihast Venemaa vastu vastanud džihaadi kutsele.

Al-Shishani on Islmiriigi sõjaliste saavutuste taktikaline väljatöötaja Iraagi Anbari provintsis, väidab Washingtonis asuva demokraatide riigikaitsefondi uurija Daveed Gartenstein-Ross.

„Rühmituse viimase aja edu Anbaris võib kirjutada eelkõige ühe erakordse välikomandöri ja ISIL-i ametniku Abu Umar al-Shishani arvele, kes viis läbi terve rea säravaid taktikalisi manöövreid,“ kirjutas Gartenstein-Ross.

Islamiriigi vägedes on Moskva strateegiliste uuringute instituudi direktori nõuniku ja Lähis-Ida eksperdi Jelena Suponina sõnul umbes tuhat venekeelset pühasõdalast ehk pool välisvõitlejatest. Enamik neist on tšetšeenid.