Riigikogu liige ja Euroopa Parlamendi vaatleja Laar ütles ajalehele, et on oma positsiooniga Eesti poliitikas äärmiselt rahul. “Ma pole tükil ajal nii rahul olnud,” kinnitas ta.

Ta lisas, et teda rahuldab täiesti riigikogu majanduskomisjoni liikme koht. “Saada kolmandat korda peaministriks? Ma pean tunnistama, mul ei ole huvi tõmmelda,” ütles Laar. “Mul on aega teha neid asju, mida mulle meeldib teha, eriti pärast seda kaksteist aastat kestnud täielikku hullumaja tipp-poliitikas.”

Endine valitsusjuht lisas, et loomulikult elab ta kaasa Eesti poliitikale. “Ma olen riigikogusse valitud, teen oma tööd, kuid Eesti poliitikas mingisuguste kohtade, portfellide pärast tõmmelda, see ei paku mulle enam mingit huvi. Ja ma arvan, et ei hakkagi pakkuma,” kinnitas ta.

Laar andis mõista, et pole väga huvitatud ka pääsust europarlamenti. “Europarlament on väga tõsine töö, see tähendaks viis aastat sellele keskendumist,” ütles ta. “Sinna ei ole võimalik niisama minna, et natuke oled ja natuke ei ole. Mind huvitavad sihid nõuavad väga palju liikumist, vabadust ja europarlament seda kindlasti pakkuda ei saa.”

Endine peaminister lisas, et tema soov on kirjutada häid raamatuid. “See on minu ambitsioon alati olnud ja praegune ambitsioon on lõpetada oma doktoritöö ja see kaitsta,” ütles ta. “Kindlasti on minu ambitsioon aidata igasuguseid häid inimesi, kes minu abi vajavad, ja kui on näha, et mõnest nõuandest on tulnud häid tulemusi, siis on hea tunne.”

Laar ütles, et kuigi ta poliitikale päriselt kriipsu peale ei tõmba, ei huvita teda poliitikas mingisugune portfellide, toolide või taburettide jagamine. “Ma ei kavatse enam osaleda kähmluses, kempluses, nõmedas üksteisele jala taha panemises,” lubas ta. “Selle olen endale selgeks teinud.”