Varem on eestlastest eri kategooriates saanud Balti Tähe tunnustuse osaliseks helilooja Arvo Pärt (2007), dirigent Eri Klas (2012) ja Rahvusooper Estonia juht Aivar Mäe (2013).

Balti Tähe auhinnasaajate seas on aastate jooksul olnud Poola režissöör Andrzej Wajda, helilooja Krzysztof Penderecki, Soome filmirežissöör Aki Kaurismäki, Läti Rahvusooperi juht ja lavastaja Andris Žagars, dirigent Maris Jansons, viiuldaja Gidon Kremer, Peterburi Maria Teatri direktor ja dirigent Valeri Gergijev, helilooja Rodion Štšedrin, ballletitantsija Maia Plissetskaja, näitleja Lilita Ozolinja jt.

Balti Tähe autasu antakse rahvusvahelise teatrifestivali „Balti maja“ raames inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel. Balti Tähe preemia asutati 2004. aastal, tunnustamaks Läänemere maade kultuuri- ja kunstiringkondade esindajaid, ühiskonnategelasi, poliitikuid ja majandusinimesi, kes on andnud suure panuse humanitaarsidemete ja -koostöö arendamisse Läänemere regioonis. Sel aastal antakse preemiat välja juba üheteistkümnendat korda.

Georg Ots saab Balti Tähe autasu kategoorias „Mälu“ postuumselt. 2014. aastal on Balti Tähe auhinna saajate seas veel legendaarne vene näitleja Oleg Basilašvili, Jevgeni Vahtangovi nimelise Moskva Riikliku Akadeemilise Teatri kunstiline juht Vilniuse väikese teatri kunstiline juht Rimas Tuminas ning Venemaa ooperitäht Jelena Obraztsova.