"Ei-ei, no kõik on arusaadav... Me teame, et kinnipidamine... Võetakse... Täismeest tiritakse kuhugi. /.../ Ma pakun teile, kuulake, kui te kõik vastu ei ole, siin formeerida kindlalt üks arvamus: et toimus intsident, milles osales teie poole pealt, oletame, politseitöötaja," arutleb videos Vene esindaja.

Vähemalt videost ei lähtu siiski, et mõlemad pooled oleks jõudnud selgesõnaliselt ühisele veendumusele, et Eston Kohver rööviti Eesti territooriumil. Video lõpus ütleb üks Venemaa esindajatest: "Võime kirja panna, et see võis juhtuda nii ühel kui ka teisel poolel."

Vene piiriesindajad pole tol päeval piiriesindajate abide vormistatud protokolli sel nädalal ametlikult nõustunud kinnitama. Kolmapäeval pidi Luhamaa piiripunktis toimuma kahe poole esindajate teine kohtumine, millele Vene esindajad jätsid aga tulemata.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher rääkis „Aktuaalsele kaamerale“ ekspertide arvamusest, et Vene poole eesmärk ei olnud tekitada kellelegi kahju, vaid tekitada olukord, kuidas Kohver ära viia.

Vaher rõhutas, et selliseid operatsioone valmistatakse ette üsna pikalt. Nii suitsu kui helil, mis tavakõrva lukustab, eesmärk on segada ja see näitabki tema sõnul planeeritust.

Vaher lisas, et Eesti poole huvi on saada aktile Vene poole esindaja allkirjad. Täna selleks kokkulepitud kohtumisele Venemaa pool ei tulnud.

Eston Kohveri üks kaitsja Nikolai Polozov nimetas intervjuus „Aktuaalsele kaamerale“ Kohveri juhtumit huvitavaks kaasuseks. Ta ütles, et kolleeg Mark Feiginiga tegelevadki nad kaasustega, mis on seotud inimeste röövimisega välisriikide territooriumilt.

Polozov tunnistas, et kohtumine eeluurimise alla oleva Kohveriga pole nii lihtne ning seda on vaja ette valmistada ja esitada vastavad taotlused ja dokumendid. Ta ennustas, et kohtusaaga kestab pikalt.