"Meie riigi esipaaril on nii ametlik kui isiklik elu," rääkis Raudsaar, kelle sõnul ei saa presidendi kantselei otsustada esipaari isikliku elu küsimusi, vaid saab kommenteerida kui inimesed on oma küsimuse lahendanud ja otsustanud sellest avalikkust teavitada.

"Kui küsida, miks turvamehed ei hoidnud ära sellist piinlikku olukorda, siis jällegi, nende mandaat on turvata inimest, mitte elada vabariigi presidendi abikaasa elu. Nende ülesanne on teda ainult turvata," arutles Raudsaar.

Raudsaare sõnul saab rääkida ainult sellest, mis on fakt. "Meil on praeguseks kolm fakti - on foto, mida pole ümber lükatud, on Evelin Ilvese Facebooki postitus, kus ta palus vabandust neilt, kellele ta on haiget teinud ning on kolmas fakt, et ta on hetkel Eestist lahkunud," loetles Raudsaar.

Meediaeksperdi sõnul on pall hetkel presidendipaari käes ja ülejäänud üldsusel ei ole muud teha kui rahulikult oodata. "Kui me paneme ennast nende olukorda, siis on selge, et neil ka mõnus ei ole, varem või hiljem tuleb sealt mingisugune reaktsioon," pakkus Raudsaar.

Raudsaar leidis, et ehkki inimestel on õigus teada, mis toimub, on meediakajastus tervikuna spekulatsioonidega liiale läinud. "Kuna sellist juhtumit ei ole varem olnud, siis on nii sündmuse kajastamine meedias kui kommenteerimine suuresti inimeste endi sisetunde küsimus," ütles Raudsaar.

Raudsaar märkis, et kui vaadata väljapoole Eestit, siis enamasti on need olnud kuningad või presidendid, kellel on probleeme tekkinud ja seetõttu ei saa neid olukordi päriselt kõrvutada.