Mehe surnukeha leiti kell 11.26 leiti Järva maakonnas Ambla vallas Sääsküla külas Aniste karjäärist. Mees oli 12. juulil kella 20.50 ajal ujuma läinud ja siis kadunuks jäänud.

Lääne päästekeskuse teatel leiti eile keskpäeval Ambla vallas Aniste karjäärist uppununa laupäeva õhtul ujuma läinud ja kadunuks jäänud noormees.

Päästjad said esimese väljakutse, milles teatati, et sõber läks ujuma ning enam veest välja ei tulnud, laupäeva õhtul kell 20.54. Sõprade teatel oli noormees alkoholi tarbinud.

Sündmuskohale saabunud päästjad alustasid koheselt otsingutega, kuid tulemusteta. Otsingutega jätkati nii karjäärist kui ka selle lähiümbrusest järgnevatel päevadel kuni eile lõuna ajal toodi uppunu kaldale.

Uppunul oli seljas tumedat värvi dressipüksid ning pluus, mis võisid ka mõnevõrra uppumisele kaasa aidata. Vett täis riided muutuvad väga raskeks.

Päästekeskus tuletab meelde, et ei lapsi ega alkoholi tarbinud inimesi ei tohi hetkekski ujumiskohas järelevalveta jätta. Kindlasti tuleks takistada alkoholi tarbinud inimestel vette minemist.

Tänavu on uppunud 27 inimest. Mullu samal ajal oli vesi nõudnud 25 inimese elu.