Gaza päästeteenistused kinnitasid vaid kahe inimese hukkumist õhurünnakus Rafahis, kuid ülejäänud neli arvatakse olevat rusude all, vahendab BBC News.

Iisraeli armee teatas, et rünnakud olid vastus raketirünnakutele Lõuna-Iisraeli vastu ning nende sihtmärgid olid terroriobjektid ja peidetud rakettide väljalaskmiskohad.

Hamasi sõjaline tiib Izz al-Din al-Qassami brigaadid lubas, et Iisrael maksab rünnakute eest tohutut hinda.

Iisrael on vahistanud sadu Hamasi liikmeid kolme Iisraeli nooruki röövijate ja tapjate otsinguil. See võib seletada ka Gazast lähtuva raketitule intensiivistumist.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubas varem tuua kohtu ette 16-aastase palestiinlase Mohammed Abu Khdairi tapjad.

„Me ei luba äärmuslastel, pole tähtis kummalt poolelt, kogu regiooni põlema süüdata ja verevalamist põhjustada,“ ütles Netanyahu teleesinemises. „Mõrv on mõrv, ässitamine on ässitamine ja me reageerime agressiivselt mõlemale.“

Justiitsminister Tzipi Livni teatas, et ministeerium uurib araablastevastaseid vihaõhutamisi sotsiaalmeedias. „Need asjad tuleb ära lõigata, kui nad on väikesed,“ ütles Livni. „Praegusel hetkel peaks igaühe ülesanne olema leekide summutamine.“

Iisraeli julgeolekuteenistuse Shin Bet endine ülem ja valitsuse minister Jacob Peri teatas, et kohtus Põhja-Iisraeli araablaste juhtidega, et pingeid maandada.

Ka president Shimon Peres on väidetavalt olnud araablaste juhtidega ühenduses.