Sihtasutus saatis välja pressiteate, milles lubavad, et nende esindajatel on plaanis kohtuda riigikogu nelja fraktsiooni liikmetega ja edastada neile kodanike sõnum, mille kohaselt "riivab kavandatava kooseluseaduse eelnõu sügavalt rahva põliseid väärtusi ja loomulikku moraalitunnetust".

Sihtasutuse teatel koguti kodanikualgatuse käigus igale riigikogu fraktsioonile rohkem kui 7500 protestikaarti, milles kodanikud tuletavad rahvasaadikutele meelde perekonna põhiseaduslikku kaitset.

Aktiivsed kodanikud leiavad, et riigikogu liikmed peaksid kaitsma perekonna institutsiooni püüdluse eest see radikaalselt ümber defineerida ning selle läbi haavata perekonna niigi nõrka positsiooni Eesti tänapäevases kultuuriruumis.

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid tõdes, et väidetavalt püütakse kooseluseaduse läbisurumisega varjatud moel seadustada "homoabielu". Sihtasutuse poolt välja saadetud pressiteates seisab, et paljud inimesed üle Eesti on kogu protsessi ümbritseva salatsemise, vassimise ja valetamise pärast sügavalt nördinud. "Mitmed parlamendiliikmed on mulle isiklikult kinnitanud, et selliseid manipulatsioone ja mahhinatsioone, mida kooseluseaduse läbisurumiseks ellu viiakse, ei ole nemad riigikogus veel näinud," ütles Vooglaid.SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks on 2012. aasta lõpus asutatud kodanikuühendus, mis lähtub eesmärgist seista kristlikule õpetusele tuginedes perekonda, loomuseadust, inimväärikust ja -õigusi ning omandit austava traditsioonilise ühiskonnakorralduse ja Euroopa kultuuripärandi kaitsmise eest kõigis ühiskonnaelu valdkondades.