Laev tegi märtsi alguses esimesed sõidud merel, selle üleandmine Venemaale peaks toimuma selle aasta viimases kvartalis. Laevale pannakse Peterburis peale relvastus, teenistusse läheb see Venemaa Vaikse ookeani laevastikku.

Laupäeval teatas Prantsuse president Francois Hollande, et Prantsusmaa ei tunnista Krimmi eilse Venemaaga liitumise referendumi kehtivust. Samas oleks sõjalise koostöö peatamine tema sõnul osa Venemaa vastaste sanktsioonide kolmandast lainest, praegu ollakse alles esimese juures, kirjutas Les Echos.

8. märtsil, kui Krimmis toimuva olid juba hukka mõistnud kõik lääneriigid, Prantsusmaa kaasa arvatud, kirjutas Le Monde, et Prantsuse-Vene sõjalist koostööd kriis ei mõjuta. Lehe teatel toimub homme, 18. märtsil Moskvas strateegilisele dialoogile pühendatud kahepoolse julgeolekuküsimuste koostöönõukogu kohtumine. Nõukogus on nii mõlema poole välis- kui kaitseministrid ja reeglina toimub kohtumine ka võõrustajariigi kaitseväe juhatajaga. Samas on homseks planeeritud kohtumist korduvalt edasi lükatud.

Koostöö üheks vormiks on kõrgete sõjaväelaste omavahelised kohtumised. Juulis peaks Pariisi külastama Vene mereväe ülem.

Prantsusmaa arvestab relvaekspordi tuludega

Augustis 2013. toimus Venemaal ennenägematu ühisõppus, kus 60 Prantsuse õhuväelast lennukitel Mirage F-1 lendasid esimest korda peale Teist maailmasõda kõrvuti koos Vene lennukitega. Alates aastast 2005. osaleb Prantsuse merevägi koos ameeriklaste, brittide ja venelastega ühisõppusel Frukus. Järgmine õppus on planeeritud suveks Suurbritannias.

Sõjaline koostöö on aga palju sügavam. Kehva majanduskonjunktuuri ajal loodab Prantsusmaa kaitsetööstuse ekspordile, kus Vene turg on strateegiline, sest Venemaa on teatanud oma kaitse-eelarve 40 protsendi suurusest kasvust järgneva kolme aasta jooksul.

Prantsuse kaitsetööstusettevõtted sõlmivad Vene firmadega koostööleppeid helikopterite relvasüsteemide elektroonika, õhuruumi kontrolli ja inertse navigatsiooni alal. Viimane võimaldab liikuval objektil, näiteks raketil mõõta oma asukohta, suunda ja kiirust ilma välise abita.

Koostöö keskmes on tehnoloogiate ülekanne Venemaale. Seda meenutas 13. veebruaril Moskvas toimunud sõjatehnilise koostöö kahepoolsel foorumil Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. "Me oleme väga tähtsal etapil, mida tähistab 20 aastat kestnud sõjatehniliselt koostöölt üleminek tehnoloogilis-sõjalisele koostööle, mis on palju tähtsam," tsiteeris Le Monde Ria Novosti teadet.