Ajakirjanikud soovisid valitsuse pressikonverentsil peaministrilt teada, kuidas ta suhtub ühiskonnategelaste pöördumisse, kuid Ansip tunnistas, et pole seda lugenud ega saa seetõttu ka kommenteerida. Küll tunnistas ta, et vaatas allakirjutanute nimesid.

Sellest lähtuvalt ei olnud peaminister kindel, kas ta üldse selle pöördumise läbi loeb, sest seal on mõned autorid, kelle suhtes tal on tõrge. "Seal on mõned autorid, keda ma ei saa väga tõsiselt võtta," sõnas Ansip.

Elamisväärse Eesti üleskutse tegid Andrei Hvostov, Brit Kerbo, Mari-Helene Kaber, Kristina Kallas, Juhan Kivirähk, Jaan Lahe, Karli Lambot, Ain Lutsepp, Elo Lutsepp, Mari-Liis Lill, Silver Meikar, Kärt Mere, Nastja Pertsjonok, Pärtel Piirimäe, Rein Raud, Marek Tamm, Toomas Trapido, Siim Tuisk, Tõnu Viik ja David Vseviov.

Ansip viitas, et osa neist ühiskonnategelastest osales VIKi nimekirjas kohalikel valimistel ja neil oli võimalus saada oma vaadetele rahva toetus. "Valimistel ei läinud õnneks, aga see ei tähenda, et nad ei peaks uuesti üritama," ütles Ansip.

Peaministri hinnangul ei ole pöördumises viidatud Eesti poliitilisel süsteemil häda midagi, sest viimaste küsitluste tulemuste põhjal on kolmveerand Eesti elanikest oma eluga rahul, koalitsiooni ja opositsiooni toetused on peaaegu võrdsustunud ning võrdluses teiste EL riikidega on Eesti valitsuse usaldusväärsus märkimisväärselt kõrgem.

Ansip ütles, et viimasel ajal on mitu isikut koos kaaskonnaga tulnud lagedale suurepäraste ideedega, et näiteks majanduskasv tuleks 10 protsendi peale viia, väljaränne tuleks peatada, tööpuudus tuleks likvideerida jne.

"Me järjest avastame suuri asju, mida tuleks teha ja siis tulevad kõige suuremad analüütikud ja ütlevad, et Eestil pole eesmärki," aasis peaminister. "Missugune eesmärk, kas need, mida ma loetlesin?"

Ansipi sõnul tuleks hoiduda plakatlikkusest, tuleks minna süvitsi ja rääkida konkreetsetest ideedest, kuidas eesmärkideni jõuda, mitte ainult hüüatada.