Tagasivaates kohalikele valmistele ütles Reinsalu, et erakonnal läks halvasti seal, kus nad polnud nimekirjaga väljas. Samas kiitis ta seda, et IRLil on omavalitsujuhtide arvult Eestis liidrikoht.

"Andsime Savisaarele korraliku lahingu, sõda ta aga võitnud pole. Tänan Eerik-Niiles Krossi ja kõiki meie kandidaate, me juhime Tallinna opositsiooni. Välistame jätkuvalt valitsuskoostöö Savisaarega," toonitas Reinsalu.

Reinsalu sõnul on Eesti huvides IRLi kindel esindatus Euroopa parlamendis. "IRL seisab selle eest, et Eesti elanikud saaksid Euroopa Liidu vabadusi ja võimalusi maksimaalselt kasutada, teiste Euroopa Liidu kodanikega võrdsetel tingimustel töötada, õppida ja reisida. Oleme vastu püüetele Euroopa kodanike vaba liikumist valikuliselt piirata," ütles ta.

IRLi esimees ütles, et inimeste sissetulekute kasvule suunatud poliitika on erakonna tähtsam praktiline ülesanne. Selleks vajab Eesti tema sõnul hoolivaid reforme. Samuti puudutas ta kergekäeliselt võetavate kiirlaenude teemat, öeldes, et järelvalve selle süsteemi üle peab olema tõhusam.

Reinsalu puudutas ka ettevõtluse teemat ja tegi ettepaneku kuulutada välja ettevõtjate päev. Tema sõnutsi panustab julge ettevõtlikkus ühiskonda palju.

"Elukvaliteedi kasvuks tuleb edendada ja esile tuua ettevõtlikku meelelaadi ning soodustada ettevõtlusega tegelemist. Väikeettevõtetele tuleb luua senisest rohkem võimalusi, sest just seal luuakse kõige suurem osa lisandväärtusest. Väikese ja keskmise suurusega ettevõtetes on hõivatud rohkem kui 300 000 eestimaalast, need ettevõtted loovad suure osa töökohtadest ning nende loodud lisandväärtus on ligi 6 miljardit euro" nentis Reinsalu.

Esimehekandidaat lisas, et madalama sissetulekuga inimestele võiks kehtida täiendav iga-aastane tulumaksu tagasimakse. Tema sõnul on ebamoraalne ja ebaõiglane korjata madalat palka teenivatelt inimestelt ühe käega tulumaksu, et seda teise käega toetustena tagasi maksta.

Ainsana esimehe kohale kandideeriv Reinsalu lubas parteikaaslastele kolme asja: verd, higi ja pisaraid.