„Need 20 inimest ei ole tuntud, vaid on kõik uued näod Eesti poliitikas. Nad on kõikjalt üle Eesti, nende keskmine vanus jääb 35 eluaasta ringi ning paljudel kasvab kodus mitu last,“ rääkis Ojuland Delfile.

„Me tahame märtsis uue erakonna registreerida ja selleks on vaja 1000 liiget. Kui registreeriksime pärast 1. aprilli, siis lubaks seadusemuudatus partei luua ka 500 liikmega. Me oleme otsustanud kiirustada ja selline tempo ongi meie ning VIKi kõige suurem erinevus uue partei loomisel,“ lisas ta.

„Me ei pea oluliseks erakonna asutajalikmete puhul mitte niivõrd inimese nime tuntust, vaid tema soovi uues poliitikas midagi reaalset ara teha. Samas on oma piirkondades ja tegevusvaldkondades kõik nad tuntud inimesed,“ ütles Ojuland.

Alates tänasest võimalik anda kõigil panus uue erakonna programmi koostamisse. Foorum on avatud aadressil www.luud.ee kust on võimalik lugeda foorumi ideest, avaldada arvamust ning pakkuda uuele erakonnale nime.

„Loomulikult loodame, et luud.ee arvamusportaali kujuneb populaarseks, sest see on loodud eesmärgiga anda inimestele võimalus pakkuda välja ideid, et me kõigi elu liiguks paremuse poole. Kavatseme kõik head ja uudsed ning reaalsete vajadustega haakuvad ettepanekud programmi lisada,“ kommenteeris Ojuland ettevõtmist.

Ojulandi sõnul ei saa välistada, et uus erakond osaleb ka maikuistel europarlamendi valimistel.

„Valimised on kohaks, kus ennast näidata, rääkida oma väärtustest ja teistega mõõtu võtta. Kindel on aga see, et tahame osaleda 2015. aasta parlamendivalimistel ja seejärel ka parlamenti saada,“ jätkas ta.

„Perspektiivina soovime tulla, et jääda ja teha teoks Eestis vajalikud muutused. Uus erakond lähtub oma tegevuses Eesti inimesest ja tema huvidest. Erakond tegutseb selle nimel, et Eesti inimesed tahaksid elada ja töötada Eestis,“ ütles Ojuland.

Uuel erakonnal pole Ojulandi sõnul veel isegi arvelduskontot, seega on raske partei eelarve kohta midagi öelda. „Kõik asutajad panustavad vastavalt oma võimalustele ja need võimalused ei tähenda alati raha. Peame olema nutikad ja meie kampaania peab olema kaval,“ lisas ta.

„Ma mäletan veel väga hästi, kui suure raha eest Reformierakond plakateid ostis ja „tuunitud“ inimesi neile paigutas,“ meenutas Ojuland.