Eestlane Prantsusmaal: hapukapsas on siingi traditsiooniline toit
Elan juba üle kümne aasta Lorraine'i piirkonnas Prantsusmaal, Nancy lähedal väikeses Varangéville'i asulas ja siinkandis on hapukapsas traditsiooniline toit. Sel aastal hapendasin kapsa ise. Searibi hautan koos kapsaga, vorstid ning viinereid lähevad hautamise lõpus potti, ka kartul peale ja nii see pada podiseb ja levitab oma lôhna. Mandariine ja piparkooke sööme samuti.
Katame maakaardi eestlaste jõulumuljetega - eestlane välismaal, kirjuta meile!
Vaata kaardilt teisi postitusi!
Piparkooke on ka saada igasuguseid sorte, nii pehmeid kui krõbedaid. Ise pole kahjuks teinud. Jõululauale läheb ka omasoolatud lõhe ning foie gras pehmel viigimarjalisandiga saial vôi piparkoogil.
Jõuluõhtuks küpsetan ahjus täidisega kohikuke. Paraja kringli küpsetan samuti. Kuuske me kahjuks tuppa ei too, aga laual on advendipärg nelja punase küünlaga ning ringi keskel on kena kristallist küünlajalg kolme valge küünlaga. Küünlaid põletame juba detsembri algusest alates ja jõulutunne on südames. Soovime abikaasaga kõigile oma Eesti sõpradele ja tuttavatele mõnusaid jõule.