Itaalia mehi nimetatakse sageli sõnaga mammoni ehk mammapojad ning kolmapäeval avaldatud statistika tõestab, et nad ei kavatse põllepaeltest veel niipea lahti lasta, vahendab The Local.

Istati andmetest selgub, et 2012. aastal elas koos vanematega 52,3 protsenti 25-34-aastastest meestest ja see number on tõusuteel.

Raportis tuuakse välja mitmeid faktoreid, mis mehi lapsepõlvekodus hoiavad. Nimelt kulub tänapäeval pikem aeg hariduse omandamiseks ning üha raskem on leida stabiilset töökohta, millega koos võib hakata mõtlema elukoha soetamisele.

Itaalia majanduslangus viimase viie aasta jooksul on samuti oma rolli mänginud. Valitsev ebakindlus tekitab noortes inimestes hirmu lapsepõlvekodu turvalisusest lahkumise ees.

Kuigi vanemate juures elab ka palju samavanuseid Itaalia naisi, on neid siiski märkimisväärselt vähem kui mehi.

Raportis väidetakse, et majanduslikud probleemid on rohkem seotud meeste kui naistega, mille põhjus on traditsiooniline perekonnaelu korraldus Itaalias.

Naised jäävad suurema tõenäosusega koju lapsi kasvatama, samas kui mehed on peamised leiva koju toojad, mistõttu on nad majanduslike probleemide suhtes tundlikumad.

Raporti järgi põhjustab vanemate juures elamise tendents ka abielu ja oma perekonna rajamise edasilükkamise paljude noorte paaride puhul.