Greenwald ei öelnud oma veebilehel tehtud avalduses, kuhu täpselt ta edasi suundub, vahendab New York Times.

„Mulle anti kord karjääri jooksul ette tulev ajakirjanduslik unistuste võimalus, millest ükski ajakirjanik ei saa kuidagi keelduda,“ kirjutas Greenwald teisipäeva õhtul oma blogis.

Greenwald keeldub enese sõnul oma uuest tööst rääkimast, sest uudis selle kohta lekkis meediaväljaandele BuzzFeed enne, kui see pidi ametlikult teatavaks tehtama, mida aga tehakse varsti.

Teisipäeva õhtul antud telefoniintervjuus ütles Greenwald, et üks paremaid asju uues projektis on meediaorganisatsiooni algusest peale ülesehitamine. Greenwaldi sõnul ei hakka uus väljaanne esindama ühtki konkreetset poliitilist ideoloogiat, kuid omamoodi ideoloogia on erinevaid arvamusi arvestav ja vastutustundlik ajakirjandus.

Greenwaldi sõnul on traditsioonilised meediaorganisatsioonid olnud rahalistes raskustes suurte valitsuste ja võimsate institutsioonide vastu võitlemisel, sest see võib olla väga kulukas ja mõnikord takistatav. Uue projekti jaoks ei ole see Greenwaldi sõnul probleem.

„Ma ei hakka olema boss – väljaandja või peatoimetaja,“ ütles Greenwald. „Aga ma hakkan kaasa aitama ajakirjanduse vormimisele.“

Greenwald pälvis laialdaselt tähelepanu juunis, kui avaldas talle Snowdeni poolt lekitatud dokumendid, mis näitasid, et USA valitsus oli kogunud juhtivatelt internetifirmadelt suure hulga inimeste isiklikke andmeid rahvusliku julgeoleku agentuuri (NSA) programmi PRISM kaudu.