Vaid mõni tund varem võttis peaminister Benjamin Netanjahu ette teekonna Washingtoni, et kohtuda president Barack Obamaga ja "paljastada Iraani mesijutt".

"(Ameeriklastega) võib nõustuda või mitte, aga see põlastav toon mulle ei meeldi," ütles Peres armeeraadiole. "Ka teistel inimestel on ajud, millega mõelda, mitte ainult meil. Me peaksime nendega rääkima ja katsuma neid mõjutada."

Netanyahu on suhtunud äärmise kahtluse ja halvakspanuga Iraani uue presidendi Hassan Rouhani püüetesse rahvusvahelise kogukonnaga suhteid parandada, mille kulminatsiooniks oli reedel tuumaprogrammile keskendunud 15-minutine telefonivestus Obamaga.

"Ma kavatsen Iraani mesijutust ja sarmirünnakust hoolimata rääkida tõtt," ütles Iisraeli peaminister lennukisse astudes riigiraadiole. "Praegusel hetkel on tõe rääkimine maailma rahu ja julgeoleku ning loomulikult Iisraeli julgeoleku jaoks hädavajalik."

Netanyahu esineb teisipäeval ÜRO peaasaamblees, kus lõppeval nädalal astus üles Iraani uus president. Möödunud aastal kasutas Iisraeli valitsusjuht seda kõnepulti hoiatamaks, kui lähedal on Iraani tuumapommile.