Toimetuse poole pöördunud linlase hinnangul tundus asi kahtlane, kuna Katleri Taekwondoklubiga on seotud abilinnapea Mihhail Kõlvart. Jääb mulje justkui suunataks lapsi abilinnapeaga seotud klubisse, et nende eest pearaha sinna läheks.

Aleksandr Kasjantsuk Vortexi spordiklubist selgitas Delfile, et klubi kuulubki juriidiliselt Katleri Taekwondoklubi spordikooli alla. Seega pole siinkohal juriidilist vastuolu.

„Kolm aastat tagasi hakkasid väiksemad spordiklubid omavahel ühinema selleks, et paremini toime tulla. Otsustasime kolleegidega mitmest spordiklubist ühineda ühe spordikooli alla. Selleks valisime meie hulgast kõige suurema organisatsiooni – Katleri Taekwondoklubi,“ rääkis Kasjantsuk Delfile.

„Koos on palju lihtsam teha igasuguseid taotlusi ja aruandlusi ning pidada raamatupidamist. Peale seda koordineerime omavahel treeningute läbiviimise ajagraafikuid ja spordisaalide kasutamist ning korraldame koos võistlusi,“ põhjendas ta sellist otsust.

Linnapoolsest pearahast ja liikmemaksusoodustusest rääkides nentis Kasjantsuk, et kõik Tallinna lapsed ja noored saavad liikmemaksusoodustust, kuna Tallinna spordiamet rahastab spordiklubi tegevust makstes pearahana. „Kõik lapsevanemad on taolisest töökorraldusest teadlikud. Sellega pole kunagi probleemi või küsimusi tekkinud,“ lisas ta.

Abilinnapea Kõlvart tõdes, et oli küll aastate eest Katleri Taekwondoklubi juht ning tegutseb seal praegugi treenerina. Mihhail Kõlvarti isa Ülo on Katleri Taekwondoklubi juhatuse liige.

Kõlvart ei näe antud juhul huvide konflikti abilinnapeaks olemise, treeneritöö ja pearahade jagamise vahel.

„Tallinnas ei toimu mingisugust „pearahade jagamist“, klubide rahastamine toimub väga kindlate kriteeriumite alusel. Otsuse langetab komisjon, kuhu abilinnapea ei kuulu,“ vastas ta küsimusele seoses võimaliku huvide konfliktiga pearahade jagamise osas.

Kõlvart meenutas, et Katleri Taekwondoklubi hakkas saama linnapoolset toetust alates 2006. aastast, kuid ta astus abilinnapeana ametisse alles 2011. aastal.