Mees, kes on korduvalt avalikkuses esinenud, kuulub ühte parlamendiparteisse, on lugupeetud ja tuntud ettevõtja ning pealtnäha igati viks abikaasa ja pereisa, kellel on kodus kolm last. 42-aastane mees ise rääkis "Pealtnägijale", et tema käitumine on seotud elus toimunud muudatustega ja läbi selle kasvanud vajadusega seksuaalsuse järele. Mehe sõnul on teistel lihtne öelda, et võta armuke või käi lõbumajas, aga tema jaoks oleks see olnud naise petmine.

Mehe enda sõnul algas kõik sellest, et ta vaatas internetist vastavasisulist pornot ja otsustas ka ise proovida. Esimesed korrad oli ta häbelik, peitis ennast, otsis varjulisemaid kohti, hiljem muutus julgemaks. Ta tunnistas, et teda erutasid naiste juhuslikud pilgud, kuid rõhutas, et laste ees ei ole ta ennast kunagi paljastanud.

Mees vabandas oma ohvrite eest ja lubas minna ravile. Ta tõdes, et on aru saanud oma teo võimalikest tagajärgedest, et võib kaotada pere ja sõbrad. „Mul on suur hirm, kuidas abikaasa ja lapsed selle teadmisega edasi elavad,“ lausus mees.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitsetalituse juht Pille Alaver rääkis "Pealtnägijale", et mõni liputaja käib mööda sauna või ujulat, mõni rahuldab ennast autos sõites ja jälitab naisi või lapsi. Politsei lastekaitsetalitus jälgib ainult alla 14-aastasi lapsi jälitavaid käsikiimlejaid. Ja seetõttu ei ole mees ka juriidiliselt kurjategija.

Seksuoloog Imre Rammuli sõnul võib selline käitumishäire tabada igaüht, kuid see on ka ravitav ja raviks on olemas isegi vastavad medikamendid.