Panime kokku mõned kõlavamad lugejate mõtted:

Lugeja1: Kõige tähtsam soovitus on puudu: õpi, mitte ära kiirusta lapsi tegema!

Lugeja2: BS! Tuttav sai ülikooli teisel kursusel esimese lapse … tänaseks on 2 last, 3x kõrgharidus ja juhtiv töö ühes tuntud Eesti asutuses (kuhu sai tööle läbi konkursi, mitte läbi partei või tutvuste). Ehk loo moraal — tegija jõuab, luuser poeb vabanduste taha.

Lugeja3: Kusjuures ma 20-aastasena ei tahtnudki tavamõistes edukaks saada. Siiamaani ei taha “karjääriredelil areneda” ega lasta ennast nende standardite järgi vormida. Kui ma olen see, kes ma olen, siis ma ei sobi sinna maailma. Aga ma lihtsalt eelistan enda olemusega kooskõlas olla, mitte ühtegi ühiskonna silmis edukat inimest kopeerida. Ja ma olen oma eluga väga rahul.

Lugeja4: Need soovitused on tõesti asjakohased, kui on soov saada klassikalises mõistes majanduslikult ja sotsiaalselt edukaks.

Ei või aga unustada, et mitte igaühe jaoks ei ole edukus juhtiv töökoht, hea maine kõigi silmis (selleks peaks päris palju pugema ikka), prestiižikad tuttavad ja see muu edukuse huinamuina.

Nii paljud elavad rahulikult ilma tõmblemata oma elu, "edukate" arvates on need mingid hallid hiired kellele võib vaid kaasa tunda, et neil niii hästi ei lähe. Me tõepoolest ei kadesta kõiki teid lipsustatud, uhke ametinimetusega, "kõrges" seltskonnas liikuvaid karjääriinimesi. Saab ka teistmoodi elada.

Lugeja5: Ma usun, et on küllalt inimesi, kes on õnnelikud selle üle, et nad ilmtingimata karjeristiks ei taha hakata. Püsi ettevõttes rohkem kui aasta — aga mõni inimene tahabki just vaheldust, reisida, töökohti vahetada ja uusi alasid proovida. Kõik ei suuda 40 aastat üht ja sama tööd teha. Mina ei taha juhiks saada ega ka suurt karjääri teha, sest üks mu vanem on selle nimel pingutanud ja see ei ole mitte ilus ega tore. Ennemini saan vähem raha ja naudin loodust, jalutamist, sõpru ja loomi, kui et “olen esimene kes tööle jõuab ja viimane, kes lahkub”. Lihtsalt selleks, et rohkem raha saada? Raha on, aga aega mitte. Nagu mu sõber ütles, kes Londonis töötab — raha on, aga aega selle kulutamiseks üldse pole. Inimesed on erinevad, mõne jaoks on töö elu, aga minusuguste jaoks on töö vaid selleks, et väljaspool tööd elada.