Väsinud ja külmetavad matkajad toimetati politseijaoskonda varju alla.

9. juuli õhtul seadsid Pärnu bussijaama lähistel parki end ööbima Saksamaalt Eestisse matkama tulnud kaheksa skauti, kes teadsid, et 10. juuli hommikul väljub nende buss Riia suunas.

Kuna linnaruumis ööbimine on ohtlik, toimetas telkivaid skaute märganud politseipatrull noored matkasellid Pärnumaa skautide liikumist koordineeriva Tarmo Oidekivi abiga ohutumasse ööbimiskohta.

10. juuli hommikul aitasid politseiametnikud noored sakslased bussijaama, kust pidi väljuma nende buss Riiga. Sama päeva ennelõunal anti politseile teada, et väsinud ilmega noorukite seltskond on Pärnu rannas. Kohale läinud piirkonnakonstaablid leidsid eest samad skaudid.

Väsinud ja külmetavad matkajad toimetati politseijaoskonda varju alla. Selgus, et noored matkahuvilised olid siiski eksinud oma bussi väljumise ajaga ja nende reis väljub järgmise päeva hommikul.

Skautidele veel üheks ööks turvalise ööbimiskoha leidmiseks kaasati Pärnumaa ohvriabi töötaja Kaisa Üprus-Tali, kella abiga saadi kokkulepe, et noortele pakub teiseks ööks peavarju Pärnumaal noortega tegelev Asso Kommer. 11. juuli hommiku aitasid politseiametnikud noorukid taas bussijaama ja kell 8.50 lahkusid Saksamaa skaudid bussiga Riia poole.

Pärnu konstaablijaoskonna juhi Anna-Kristiina Läti sõnul on see positiivne näide inimeste hoolivusest:

"Meil on hea meel, et on inimesi, kes märkavad ja hoolivad, annavad teada, et keegi võib abi vajada. Pärnu politseijaoskonna nimel tunnustan ja avaldan tänu Tarmo Oidekivile, Asso Kommerile ning Kaisa Üprus-Talile kiire tegutsemise ja tõhusa koostöö eest".

Kaheksa Saksamaa skauti olid Eestis viibinud juba kaks nädalat ja liikusid jalgsi. Seejuures planeerisid nad oma ööbimisi vabas õhus. Skautide rühma juhtis 17-aastane noormees ja rühma kõige noorem liige oli 11-aastane. Rühma juhtinud noormehel oli olemas kõikide tema vastutusel matkavate laste vanemate allkirjastatud luba.