Rahvusvahelistele standardile vastav keskus rajatakse Tondiraba piirkonda Alvari tn 39/Mustakivi tee 21 asuvale kinnistule. Lisaks üheksarajalisele golfiväljakule rajatakse sinna veel harjutusväljakud, talveks teisaldatav pneumohall ja klubihoone.

Tallinna noorsoo- ja spordiameti juhataja Rein Ilves ütles Delfile, et praegu tegeletakse aktiivselt ideekonkursi tingimuste kooskõlastamisega ning konkurss ise kuulutatakse välja tuleva nädalal. Juuni esimestel nädalatel peaks lahendus olema välja valitud.

Golfikeskuse projektiks on linnaeelarvest eraldatud 120 000 eurot. Täpsem maksumus selgub siis, kui ideekavand on välja valitud. "Oluline on, et kavand vastaks rahvusvahelisele standardile, sisaldaks üheksa rajaga spordiväljakut ning ala läbivat ja ümbritsevat kergliiklusteed, mida saab kasutada rulluisurajana," täpsustas Ilves kavandite kriteeriume.

Praegu seisab maa-ala kasutult. Tulevase golfikeskuse piirkonda katab võssakasvanud tühermaa ning sinna Nõukogude ajal kokku veetud ehituspraht nagu betoonplokid ja telliskivid. "Hetkel on seal nii ohtlik, et ei julge läbi kõndidagi," kirjeldas Ilves.

Tänaste plaanide järgi valmib golfikeskuse projekt veel käesoleval aastal. Ehitustöödega alustatakse aastal 2014 ning 2015. aasta suvel peaks keskus olema valmis.