„Eks ta ikka šokk on. Väikestes kogukondades on sellised asjad alati šokiks,“ kirjeldas Luunja vallavanem Aare Anderson Delfile vallarahva reaktsiooni eilse veretöö kohta.

Politseil väga sageli Luunjasse asja ei ole ning võrreldes suuremate keskustega on kuritegevus küllaltki madalal tasemel.

„Varavastased kuriteod on kõige levinumad. Nii on ju tegelikult ka mujal Eestis. On ka mingil määral perevägivallajuhtumeid ja väiksemaid korrarikkumisi,“ rääkis Anderson.

Uurijad ei ole tema sõnul vallaametnike poole antud juhtumi võimalike asjaolude välja selgitamiseks veel pöördunud.

Andersoni sõnul ei paistnud surma saanud mees ja naine silma millegi eriliselt negatiivsega.

„Vallal oli vaid väga põgusaid kokkupuuteid nendega. Nad ei ole vajanud sotsiaalabi ja nad pole valla poole ka millegi erilisega pöördunud,“ rääkis ta.

Talu asub väga eraldatud kohas

Peale kahe pensionäri Andersoni teada Kolga talus rohkem inimesi ei elanud ning teadaolevalt sealne pererahvas mingi tõsisema tööga pensionilisa ei teeninud.

„Ega nad väga ei suhelnud ülejäänud vallarahvaga. See majapidamine jääb küllaltki kaugele teistest majadest, vahemaad on päris suured. Minu teada seal väga suurt lävimist külarahvaga ei olnud,“ rääkis ta.

Politseinikud viisid läbi sündmuskoha vaatluse ning esialgsetel andmetel viitavad sündmuskoha olustik ja muud asjaolud sellele, et mees tulistas esmalt naist, seejärel ka iseennast.

Andersoni sõnul võis uurijate poolt tulistajaks peetav 72-aastane mees olla jahimees.

„Sealtkandi inimesed on tavapärast jahipidamisega tegelenud. Koht on selline, et jaht ja kalastamine on seal olnud tavapärane. Samas ei julge ma selle väite osas pead anda,“ rääkis ta.

Veretöö korraldamises kahtlustatavat meest ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud ning praeguseks on teada, et sündmuspaigalt leitud relv oli seaduslik.