Üheksa Afganistani sõjaväevormi maskeerunud islamisti asusid rünnakule, et vabastada kohtu alla antud sissid. Nad lasid halastamatult maha kaitsetud tsiviilisikuid, kohtunikke, advokaate ja kohtutöötajaid - kõik, kes neile teele jäid, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Pealetung kestis kaheksa tundi ja lõppes alles siis, kui julgeolekujõud olid viimase talibi tapnud.

Talibani võitlejad võtavad sageli sihikule valitsusasutusi, kuid ennenägematu veresaun kõrvalise Farahi provintsi kohtuhoones tekitab hirmu, mis juhtub siis, kui NATO väed 2014. aastal Afganistanist lahkuvad.

Kolm ründajat hukkus Afganistani armeelt varastatud autos, mis õhiti kohtuhoone väravas, rääkis provintsi asekuberner Mohammad Younus Rasouli.

Ülejäänud kuus sisenesid kohtumajja ja selle kõrval asuvasse prokuratuurihoonesse.

"Igaühel oli 10 käsigranaati ja hulgaliselt kuule. Nad lõid iga ukse maha ja tulistasid ükshaaval igas ruumis kõiki inimesi," ütles Rasouli. "Kõiki, iga advokaati ja kohtunikku ja kõiki teisi. Kõik nad olid relvastamata, kaitsetud."

Farahi kuberner Mohammad Akram Khpalwak ütles, et maha lasti 36 tsiviilisikut, nende hulgas neli advokaati ja sama palju kohtunikke. Surma sai ka 10 julgeolekujõudude liiget ning vahejuhtumis sai haavata 95-100 inimest.

Rünnaku algushetkel pidi kohtus algama protsess Talibani võitlejate üle. Sisside väitel suutsid nad 13 kaaslast vabastada, kuid Khpalwak ütles AFP-le, et 12 kohtusse toodud Talibani vangi viidi kongidesse tagasi.

Farahi haiglast öeldi kolmapäeval, et haavatute hulgas on üks vang.

Rünnak Iraani piiril asuvas Farahi provintsis on üks ohvriterohkemaid enam kui aasta jooksul.