Korea töölispartei (KWP) ajalehe Rodang täna avaldatud fotodelt on näha kommunistliku riigi selget rünnakuplaani, vahendab Põhja-Korea uudistele baseerunud sõltumatu veebileht NKNews.

USA "järelemõtlematu" provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea "halastamatult USA mandriosa [...], sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Koreas," vahendas KCNA Kimi sõnu pärast öist kohtumist sõjaväejuhtidega.

Fotodel ongi väidetavalt näha Kim Jong Uni ja sõjaväeliidrite kohtumine. Nende seljataga ripub aga Ameerika Ühendriikide kaart.

Kaardil on koreakeelne tekst [미본토타격계획], mis tähendab "USA mandriosa rünnaku plaan".

Sihtmärkideks tunduvad olema USA linnad Washington DC, Los Angeles, Austin ja Hawaii.

Enamike ekspertide hinnangul on Põhja-Korea vaatamata edukale kaugmaaraketi katsetusele detsembris aastate kaugusel tõelise mandritevahelise ballistilise raketi väljaarendamisest, mis oleks võimeline tabama USA mandriosa.

Teisipäeval teatas Põhja-Korea, et on pannud oma "strateegilised" raketiväed lahinguvalmidusse.

"Kõik suurtükiväed, sealhulgas strateegiliste rakettide ja suure tegevusraadiusega suurtükiüksused, seatakse A-kategooria lahinguvalmidusse," teatas Korea Rahvaarmee väejuhatus avalduses.
Neljapäeval viisid USA õhujõudude tuumarelva kandmiseks võimelised strateegilised pommitajad B-2 läbi oma esimesed õppused Korea poolsaarel.

USA kaitseminister Chuck Hagel hoiatas neljapäeval Põhja-Korea kasvava ohu eest ja ütles, et Ühendriigid on "mis tahes olukorraks" valmis.

"Kõik põhjakorealaste ähvardused valmistavad meile sügavat muret. Suhtume kõigesse, mida nad ütlevad ja teevad, äärmiselt tõsiselt. Nad peavad lõpetama rahu ähvardamise - see ei tule kellelegi kasuks," ütles Pentagoni esindaja ajakirjanikele.