"Komeetide vaatlemisest on ikka räägitud, aga kuna täna on seal spetsialistid ka kohal, siis on inimestele kohe võimalik ka seda kätte näidata. Üksi ei pruugi sageli märgatagi," ütles Vällik Delfile.

Forte kirjutas hiljuti, et põhjapoolkeral on PanSTARRS osutunud raskemini leitavaks, kui oleks võinud loota, ehkki mõnedel karastunud vaatlejatel on siiski õnnestunud teha kiiskavast taevakivist kauneid aegvõtte-videoid.

“Tegemist pole kindlasti suure komeediga,” kirjutas üks 1997. aastal Hale-Boppi komeedi avastanud astronoomidest Alan Hale hiljuti veebifoorumis Comets-ML. “Järgmisel paaril ööl peaks selle nähtavus veidi paranema, kuna komeet kerkib hämarusepiirist kõrgemale, aga tõenäoliselt midagi eriliselt vaatamisväärset juhtuma ei hakka.”

Teised kogemustega vaatlejad nendivad, et PanSTARRSi pole keset Päikese loojangukuma palja silmaga praktiliselt näha. Nädala edenedes näib komeet ühtlaselt kõrgemale kerkivat ja põhja poole liikuvat — kuid muutub samas ka üha tuhmimaks ja tuhmimaks, vahendab NBC News.

Komeedi lendu vaadeldakse täna linnahalli katuselt kell 19:00 ning kohal on teleskoop, binokkel ja huvilistel on võimalik ka läbi teleskoobi pildistada, kui oma peegelkaamera kaasas on.