„IRLi selge soov on, et riigiameteid ja riigiettevõtteid juhiksid parimad inimesed, kes meil väikses riigis saada on. Mul on piinlik kuulata, et viimastel nädalatel on saanud üldrahvalikuks mureks, et keegi saab liiga suurt palka,“ imestas Palts Delfile vastates.

„Kui ma tahame erasektori tegijad ka riigisektorisse, siis tuleb paratamatult tööjõuturule vastavat palka maksta. Poliitiline hüsteeria tippjuhtide palkade ümber tuleks lõpetada, sest muidu ei taha ükski erasektori tipptegija riigipalgale tulla.“

Palts kiidab erakonna senist personalipoliitikat: „See, et Juhan Parts on suutnud oma haldusalasse panustama saada Erkki Raasukese ja Taavi Kotka, on Eesti jaoks suur võit. Lisaks on IRLi ministrite vastutusalas erasektorist üle tulnud, Taavi Laur, Raul Parusk ja Aivo Adamson. Liberaalne Reformerakond ei näi erasektori kogemust hindavat. Fakt on, et suuri asju ei tee aparatšikud. Maanteeametis tegi endine pikaaegne tippjuht lubamatuid suusareise ning oli selge, et vaja on tuua värsket verd erasektorist. Ma arvan IRLi ministrid näevad tõsist vaeva, et tuulutada mitmeid suuri ja mugavaks muutunud kollektiive. On üsna loomulik, sellega kaasneb poliitiline hädakisa.“

Palts palub meenutada, mis puudutab PPAd, siis see organisatsioon oli olukorras, kus eelmise tippjuhi korraldused lihtsalt jäeti tema alluvate poolt täitma.

„Ei ole ju mõeldav, et PPA jätkaks samamoodi? Mulle tundubki, et viimasel ajal on poliitikute ja bürokraatide kõige suurem mure, et äkki tuleb keegi väljast ja tahab tõepoolest midagi ära teha. Kui minister tunneb, et uus tippjuht tuleb tuua väljastpoolt, siis on see ministri õigus ja kohustus. Meil on liiga palju retoorikat stiilis „kõik on korras“ ja „ mingeid muutusi pole vaja“,“ lõpetas Palts.