Kapo huviorbiidis olemise üle ja nimetatud asutuse ka nende aastaraamatus mainitud saamise eest kohtusse kaevanud Kõlvart kinnitas saatejuht Mihkel Rauale, et võitleb põhiseadusliku õiguse eest, et vähemusrahvuste koolid saaksid valida õppekeelt.

"Iga normaalne venekeelne inimene soovib õppida eesti keelt, nad saavad aru, et see on nende lastele vajalik," kinnitas Kõlvart, kes võitleb vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku vastu.

Saatejuht Mihkel Raud tuletas meelde ka Kõlvarti minevikku, meenutades, kuidas tema kodust leiti kärbik ja ebaseaduslikku laskemoona ning kord istus tema autosse ta sõber, kes sellega õhku lendas.

"See sõber oli olemas, kahjuks ta on surnud, see oli 14 aastat tagasi," viitas Kõlvart sellele, et jutt on minevikust.

"Kui keegi mind vihkab, ei tähenda see veel, et see inimene on minu vaenlane. Ja valimised näitavad," ütles Kõlvart, kui saatejuht viitas tõsiasjale, et suur osa Eesti elanikke abilinnapead vihkab.

Kaitsepolitsei tundis oma aastaraamatus muret Kõlvarti ja Vene saatkonna diplomaadi Tsvetkovi vaheliste suhete pärast. "Sellega seoses on tähelepanuväärsed M. Kõlvarti nii avalikud kui varjatud kontaktid Venemaa Suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga, mida viimane võib kasutada M. Kõlvarti mõjutamiseks ja suunamiseks," kirjutas kaitsepolitsei aastaraamatu selles osas, mis kirjeldas Vene saatkonna katseid kaitsta vene keele eristaatust endises Nõukogude Liidus.