Venezuela võimud kutsusid riigijuhte reedel oma kohalolekuga president Hugo Chávezi matusetalitust austama, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Asepresident Nicolás Maduro teatas teisipäeval, et riigipea Hugo Chávez on surnud.

"Meil on edastada halvim ja traagilisim teade, president Hugo Chávez suri täna (teisipäeval) kell 16.25 (Eesti aja järgi teisipäeval kell 22.55)," avaldas Maduro Caracase sõjaväehaiglast pisaratega võideldes riigitelevisiooni teel rahvale.

"Elagu Chávez," skandeerisid Madurot ümbritsevad ametnikud.

Maduro saatis president Hugo Chávezi surma järel riigis korra hoidmiseks tänavatele sõjaväe ja politsei.

"Andsin sõjaväele korralduse tänavatele liikuda, et hoida rahu ja korda ning toetada meie inimesi, sõjaväelased asuvad praegusel hetkel positsioonidele, " ütles Maduro riigitelevisiooni teel.

Venezuela relvajõud jäävad kaitsma riigi põhiseadust ning austama kadunud presidendi Hugo Chávezi soove, teatas kaitseminister Diego Molero teisipäeval Caracases kõrgetest sõjaväelastest ümbritsetuna.

"Tegutseme ühtselt, et täita põhiseadust ja meie juhi ning relvajõudude ülemjuhataja Hugo Rafael Chávez Friase soove," kuulutas Molero.

Venezuela opositsiooniliider Henrique Capriles kutsus teisipäeval Cháveze surma järel üles rahvuslikule ühtsusele ning avaldas lahkunud presidendi perekonnale kaastunnet.

"Minu solidaarsus kuulub tervele Chávezi perele ning tema toetajatele, ärgitan Venezuela elanikke ühtsusele," edastas Capriles suhtlusvõrgustiku Twitter kaudu.