Informatsiooniminister Ernesto Villegase sõnul on uue nakkusega halvenenud ka riigipead vaevavad hingamisteede probleemid. Ministri kinnitusel on Chávez väga hapras seisundis, teatab AFP BNS-i vahendusel.

Chávezile tehti mullu 11. detsembril Havanna haiglas viimase pooleteise aasta neljas vähioperatsioon, mis osutus keerulisimaks ja mille järel tekkisid tal tüsistused.

Sellest ajast alates on avalikkusele temast näidatud kõigest paari fotot, 15. veebruaril näidati Venezuela televisioonis pilte haiglavoodis lebavast riigipeast, kelle kõrval seisid tema kaks tütart.

Alates 1999. aastast ametis olnud Chávez valiti 7. oktoobril järjekordseks kuueaastaseks ametiajaks tagasi, kuid ta oli liiga haige, et 10. jaanuaril ametivannet anda. Seetõttu lükati 58-aastase presidendi ametissevannutamine määramata ajani edasi.

Venezuela parlament on otsustanud, et valitsus jääb asepresident Maduro juhtimisel ametisse senikauaks, kuni president saab ametivande anda.

Venezuela pealinna Caracase tänavatele kogunesid pühapäeval sajad opositsiooni meeleavaldajad, kes nõudsid valitsuselt täpsemat teavet president Chávezi tervisliku seisundi kohta.