Seni Postimeest juhtinud Urmas Klaas jätkab ajakirjanduslikku tööd Eesti Meedia kontsernis, teatab Postimees Online.

“Ma kaalun ajakirjandusliku töö jätkamist Eesti Meedia kontsernis ja olen avatud kõigile pakkumistele,” ütles Klaas Postimees Online’ile.

Äripäev Online’ile rääkis Urmas Klaas, et nõukogu neljapäevane otsus Tarmu Tammerk peatoimetajaks panna tuli talle ootamatult.

“Me ei olnud varem sellest rääkinud. Sain teada eile (neljapäeval — Delfi toim). /---/ Alati on selge, et see on omanike õigus, mida ei saa tegevjuhtkond vaidlustada,” sõnas Klaas. “Nagu on ametlikult öeldud, areng peab jätkuma. Päris selge on see, et vanal juhil on raske võibolla kõiki muudatusi läbi viia, et anda Postimehele uus hingamine.”

Äripäeva küsimusele, kas Postimehes vallandub nüüd koondamis- ja vallandamislaine, vastas Klaas: “Peate seda küsima Kadastikult. Mina sellega ei tegele. Näen oma eesmärki selles, et juhivahetus toimuks rahulikult ja soliidselt, et annaksin toimetuse üle heas seisus.”

“Urmas Klaas on oma tööd teinud hea tahtes ja pühendunult,” ütles AS Postimees nõukogu esimees Mart Kadastik. Ent keskkond muutub kiiresti ja ajaleht peab olema uute ideede kandja, lisas ta.

Kadastik kinnitas Postimehe nõukogu veendumust, et Tammerki teadmised ja kogemused kindlustavad Postimehe positsiooni Eesti parima ajalehena.

Tarmu Tammerk on hariduse poolest inglise filoloog. Varem on ta peatoimetanud The Estonian Independentit ning töötanud rahvusvaheliste uudisteagentuuride Reuters ja AFP korrespondendina. Tammerk kuulub Eesti ajakirjanduseetika koodeksi loojate hulka. Viimati tegutses Tammerk Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektorina.

Tammerki viimane avaldus ajakirjanduses puudutas alkoholireklaami võimalikku keelamist meedias. Tammerk leiab, et see oleks ajakirjandusele löök.

“Alkoholireklaam pole kõige olulisem, aga ikkagi üks täiendav allikas eraalgatusliku meedia ülalpidamiseks,” ütles ta. “Kuni alkoholi müük on lubatud, peaks olema võimalus ka selle kohta kommertsinfot edastada.”

Kaadrimuudatusi on Postimehes viimasel ajal toimunud teisigi. Silmatorkavaim neist on suhteliselt tundmatu ajakirjaniku Merike Kungla asumine Kalle Muuli asemele uudistetoimetuse juhatajaks.

Võimalik, et tegu oli tehnilise rikkega, ent vahepeal puudus Postimehe võrguväljandes võimalus kõnealust uudist kommenteerida. Postimehe enda kommentaatorid väidavad, et osa kommentaare on kustutatud.