"Oleme otsustanud, et diskorid lõpetavad tragöödia tõttu tähtajatult oma saate tegemise," ütlesid raadiojaama 2Day FM omav meelelahutusettevõte Southern Cross Austereo ja raadiojaam selle suhtlusvõrgustiku Facebooki lehel ilmunud ühisavalduses.

"Tunneme medõe Jacintha Saldanha traagilise surma üle suurt kurbust ning edastame kaastundeavalduse tema perekonnale ja kõigile, kellele juhtunu on mõju avaldanud," seisis avalduses.

Raadiojaam 2Day FM teatas laupäeval, et diskorid Mel Creig ja Michael Christian on õe surma tõttu šokeeritud, kirjutab BNS.

Naljakõne ohvriks langenud 46-aastane haiglaõde Jacintha Saldanha leiti täna oma kodunt surnuna, arvatavasti võttis naine ise endalt elu. Naine oli töötanud Kuningas Edward VII erahaiglas neli aastat.

Diskorid helistasid teisipäeva hommikul haiglasse, mängides kuninganna Elizabeth II-t ja Catherine'i äia prints Charlesi. Haigla personal ei saanud pettusest aru ja andis neile informatsiooni hertsoginna tervisliku seisundi kohta.

Cambridge'i hertsoginna oli haiglas ägedate iiveldushoogude tõttu. Tüngakõne tehti teisipäeva varahommikul ning diskorid vabandasid järgmisel päeval.

Haigla ei kommenteerinud meedias ilmunud väidet, et õde sooritas enesetapu, ning politsei sõnul ei ole tema surma asjaolud veel teada.

"Me kinnitame, et Jacintha langes hiljuti haiglasse tehtud pilakõne ohvriks. Haigla toetas teda sellel raskel ajal," öeldi haigla avalduses.

Teadaolevalt ei olnud Saldanha hertsoginnat ravinud õde, vaid tema ühendas tollele diskorite kõne.

Prints William ehk Cambridge'i hertsog ja tema abikaasa Catherine ütlesid avalduses, et õe surm "kurvastab neid sügavalt".