Jättes välja fakti, et erakonna esimehe kandidaadiks ongi esitatud vaid aastaid partei eesotsas olnud Sven Mikser, on ka erakonna aseesimeesteks kandideerijate seas vaid kaks endist rahvaliitlast ning mitte ühtegi hiljuti liitunud Vene Erakonna Eestis (VEE) esindajat.

Sealjuures ongi VEE endine juht Stanislav Tšerepanov ning erakonna endine liige Oksana Bugaitšuk-Kekelidze ainukesed selle tiiva esindajatest, kes üldse mõnele valitavale ametikohale kandideerib.

Ilmestavaks sotside ülekaalu juhtivatele kohtadele kandideerimisel veelgi, võib tuua näiteks erakonna juhatuse liikmeks kandideerijate nimekirja. Nimelt on erakonna 25-liikmelisse juhatusse (sinna hulka kuuluvad partei esimees, viis aseesimeest, peasekretär ja üldkogul valitud juhatuse liikmed) kandideerimas 27 inimest.

Nendest 22 kandidaati on sotside enda tiiva esindajad, neli endised rahvaliitlased ja Stanislav Tšerepanov, kes esindab VEE tiiba. Seega, kui ka viiest teisest erakonnast tulnud inimesed kõik juhatusse kuidagimoodi valituks osutuksid, kuuluks sinna endiselt 20 "oma inimest".

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tegevjuhi Piret Hartmani sõnul on Tartus toimuvale üldkogule tulemas üle 600 delegaadi. "Nende inimeste antud häältest sõltub, kes valitakse 25. novembril erakonna uutesse juhtorganitesse," ütles Hartman.

Kuigi poliitilistes kuluaarides räägitakse juba mõnda aega, et et SDE siseelu pole üksmeelne, lükkas SDE üks liidritest Andres Anvelt Delfile antud usutluses sellised kuuldused kindlalt ümber.