Sinijärv ütles, et kui me soovime Eesti kirjanduse hoidmist praegusel kõrgtasemel, siis tuleb hakata maksma kirjanikele riigipoolset regulaarset toetust, vahendab ERR Uudised.

"Täpselt samamoodi on ju haridusega, on kaitsevõimega, on meditsiiniga, need on asjad, mida keegi ei saa endale lubada niimoodi, et kui vaja on, siis lähen ja ostan natuke kaitsevõimet ja arstiteenust. Lihtsalt mingisugune põhi peab olema riigi poolt tagatud," lausus ta.

"Me ei räägi siin ju sedasorti palgasüsteemist, et kuskil on nüüd asutus, kuhu võetakse kirjanik palgale ja elupõliselt või kümneks aastaks või kuidas iganes, see on ikkagi seotud tema loometegevusega ja ma arvan, et ma ei eksi väga palju, kui ma ütleksin, et hetkel aktiivselt tegutsevaid kirjanikke Eestis üle saja ei ole korraga. Kui nüüd lisada ilukirjanduse tõlkijad juurde ja nõnda, siis võib see arv olla pisut suurem, aga ma usun, et üks sajakonna kindlustajate stipi tekkimine oleks juba väga suureks, ma ei ütleks isegi, et abiks, vaid suureks kasuks kogu Eestile," lisas ta.