"Olemasoleva tervishoiusüsteemi rahastamine ei ole jätkusuutlik," märkis Vassiljev. "Meil on valida kaks teed, kas vähendame teenuste kättesaadavust või laseme haigekassa veel rohkem miinusesse. Nõus ei saa olla aga kummagi variandiga, sest see oleks suur löök elanikkonnale."

"Praegusel kujul saavad tervishoiutöötajad viis protsenti palgatõusu, mis on solidaarne üldise avaliku sektori palgatõusuga ja peaks katma elukalliduse kasvu. See aga ei lahenda sisulisi probleeme tervishoius, sest ümberkorraldamist vajab kogu süsteem," sõnas Vassiljev.

Vassiljev rõhutas, et perearstid ühinevad streigiga, et neile võimaldataks patsientide paremaks ja kiiremaks teenindamiseks teine pereõde.

"Me peame aru saama, et arstide streigi peamiseks põhjuseks on juhtida tähelepanu just sellele, et tänane tervishoiusüsteem on ebaefektiivne ja vajab olemuslikku muutust. Arstid tunnevad siirast muret Eesti tervishoiusüsteemi tuleviku pärast," rääkis Vassiljev.

Haigekassa nõukogu otsustas täna tõsta õdede ja hooldajate palkasid järgmisel aastal kuue protsenti võrra ja arstidel kolme protsendi võrra.