Tallinna kesklinna vanema asetäitja Raivo Raave kinnitas Delfile Rakke tööleasumist, ent detailsema info saamiseks soovitas pöörduda kesklinna vanema Mihhail Korbi poole.

Mihhail Korb lausus Delfile, et Kadi Kuusega (kirjanikunimega Kerttu Rakke) on sõlmitud käsundusleping alates 29. augustist 2012 kuni 31. detsembrini 2012. Kadi Kuusi ei ole võetud teenistusse ega nimetatud ametnikuks.

"Määravaks osutus Kadi Kuuse  töökogemus ajakirjanikuna, kolumnistina, kirjanikuna  ja ajakirja Vaimupuu toimetajana," selgitas Korb.  

Ivo Parbuse teenistussuhe  kesklinna valitsusega on peatunud alates 30. märtsist 2012 seoses vahi alla võtmisega kuni süüdimõistva kohtuotsuse jõustumiseni või tööle naasmiseni. Vastavalt avaliku teenistuse seaduse §-le 123 vabastatakse vahi alla võetud ametnik teenistusest pärast süüdimõistva kohtuotsuse jõustumist, arvates vahi alla võtmise päevast. 

Kerttu Rakke on Eestis peamiselt tuntust kogunud proosakirjanikuna. Rakke on lõpetanud Tartu ülikooli eesti filoloogina ning hiljem õppinud Eesti humanitaarinstituudis semiootika magistrantuuris.

Töötanud on vastne kesklinna valitsuse nõunik reklaamiagentuurides korrektori ja copywriterina ning teinud kaastööd paljudele ajakirjandusväljaannetele.

Kuna Ivo Parbuse eelmise aasta palk koos puhkuse- ja lisatasudega kokku ligi 17 000 eurot, siis ilmselt jääb ka Rakke palk sinnakanti.

Harju maakohus karistas märtsi lõpus Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Süüdistuse järgi võttis Ivo Parbus 2007-2008 detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest linnaplaneerimise ametis inimestelt korduvalt pistist. Süüdistuse järgi sai ta raha ja kinkekaarte enda ja ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks, kokku üle 950 000 krooni. Seppa süüdistati Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises.

Harju maakohus mõistis Parbusele kahe ja pooleaastase vanglakaristuse.

Parbuse üks kaassüüdlastest Elmar Sepp sai pärast viiekuulist vangistust 29. augustil Tallinna vanglast välja, ent Ivo Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamise ja sellele kaasaaitamise eest vangis istunud Elmar Sepp jätkab nüüd aga endiselt AS Tallinna Soojus nõukogu esimehena.

Mehe aastapalk koos maksudega on sealjuures üle 5000 euro.