Briti turistide kahes peamises reisisihtkohas Mallorcal ja Ibizal on näiteks rõdult alla kukutud üheksal korral, mis on võrdne kogu 2011. aasta tulemusega, vaatamata sellele, et hooaeg on alles poole peal. Õnnetustesse satuvad enamasti noored inimesed vanuses 18-35 aastat, ja kuigi see pole alati nii, mängib tihti oma rolli alkohol, teatab Suurbritannia välisministeerium oma veebilehel.

„Me oleme sel suvel juba näinud traagilisi juhtumeid, millel on asjaosalistele isikutele ja perekondadele laastavad tagajärjed. Sel aastal on puhkustehooaja alguses olnud õnnetusi eriti palju ja numbrid vastavad juba kogu eelmisele aastale. Mõned inimesed on alla kukkunud, ronides sõprade korterisse, teised on lihtsalt kaotanud jalgealuse pärast liiga paljusid jooke ning mõned on hüpanud meelega, sihtides all olevat basseini. Ei pea vist ütlema, et selline tegevus on äärmiselt ohtlik ja võib minna maksma elu või jätta nad püsivalt vigaseks. Paljud noored saabuvad ka ilma reisikindlustuseta. Välisministeerium ei saa nende arveid maksta ja puhkajad võivad lõpuks olla sunnitud maksma tuhandeid raviarvetena ja lendude eest tagasi Ühendkuningriiki,“ ütles Briti konsul Baleaari saartel Paul Abrey.

ABTA prognoosi järgi suundub sel suvel välismaale puhkama umbes kolm miljonit noort britti. Lemmikriigid on Hispaania, Kreeka ja Türgi. Neile jagatakse brošüüre, milles on 18-aastase Liverpoolist pärit Jake Evansi lugu. Ta jäi eelmisel aastal napilt ellu pärast kukkumist kuuenda korruse rõdult, olles enne seda ohtralt alkoholi tarvitanud.

Jake'i lugu on avaldatud ka videona: