Reede õhtul hätta sattunud purjeka tõmbas vabasse vette Kelnase sadama kalatraal. Abi oli sellestki, et veetase oli õnnetuse sattumise ajaga võrreldes mõnikümmend sentimeetrit tõusnud ja tuule suund muutunud.

Esmaspäeva hommikul alustatud päästetööd kujunesid algselt arvatust raskemaks, 12 tundi laeva kallal pusimist ei andnud tulemust ning jahi päästmine pidi järgmisel päeval jätkuma.

Teisipäeval jätkatud päästetöödele kutsuti appi kohalik kalatraal, kes jahi ilma suurema vaevata kivide vahelt välja, vabasse vette tõmbas. Ülejäänud päev jätkus jahi veest tühjaks pumpamisega ning jahil olnud lekete kõrvaldamisega.

Häirekeskus sai reedel kell 17.12 teate, et Viimsi vallas Prangli saarel Kelnase külas oli 40 meetri kaugusel muulist sõitnud madalikule jaht, mille pardal olid mees ja koer.

Kohalviibinute sõnul hakkas mees reedel kella 17 ajal jahiga sadamast välja tagurdama, aga suure tuule tõttu ei suutnud ta jahti kontrollida ja lained viisid selle karidele. Jahi kapten oli soomlane ja seetõttu ei olnud ta kursis kohalike oludega.

Kuna Pranglil ei tegutse kutselist komandot, vaid vabatahtlikud, sõitsidki sündmuskohale kaks vabatahtlikku, kes aitasid mehe ja koera kaldale. Haiglaravi mees ei vajanud.