Suurest relvatehingust rääkis president Ilvese eeskujul välisvisiidile rongiga Venemaale sõitev Niinistö Soome telekanalile MTV3.

Enne võimalikku tehingut on Niinistö sõnul veel vaja paljud asjad välja selgitada. Näiteks Vene relvajõudude juhataja armeekindral Nikolai Makarovi hiljutised kõmulised väljaütlemised oma Soome visiidi ajal.

“Tundub nii, et Makarov on huvitatud relvatehingust. Soome on saabunud kiri, milles küsitakse viitsada soomustransportööri,” rääkis Niinistö ajakirjanikele rongis teel Peterburgi.

“Algul Patria arutab koos venelastega, kas hange on majanduslikult põhjendatud. Seejärel on vaja saada veel valitsuselt heakskiit. Ja alles siis algavad tegelikud läbirääkmised, kui nii kaugele üldse jõutakse,” selgitas Soome president.

Tegu on Niinistö esimese visiidiga Venemaale Soome presidendina. Eelmised riigivisiidid tegi ta Rootsi ja Eestisse. Kolmepäevase visiidi lõpul kohtub ta reedel oma kolleegi Vladimir Putiniga. Presidentidel on kavas arutada Soome-Vene suhteid ja aktuaalseid rahvusvahelisi teemasid.