Alkoholi ei proovita seepärast, et see tekitab mõnusa tunde, vaid ikka sellepärast, et see on uus ja huvitav ning lastele autoriteetsed inimesed tarvitavad alkoholi noored tahavad nende moodi olla. Nad on ju alles lapsed ega teagi, millise tunde alkohol tekitab. Tihti saadakse oma esimesed kogemused alkoholiga koos oma vanema õe, venna või sõbraga, kes on juba varem alkoholi joonud.

Hiljem muutub alkoholi tarvitamine eluviisiks. Saadakse kokku, räägitakse juttu ja tarvitatakse suurtes kogustes alkoholi. Sellise eluviisi tagajärjel muutuvad paljud noored alkohoolikuteks.

Aga mida siis peaksid noored tegema joomise asemel? Öeldakse küll, et tänapäeval on vaba aja veetmiseks nii palju erinevaid võimalusi. Need võimalused ongi tegelikult olemas, aga kõik see nõuab meeletuid summasid. Palju raha kulub juba seetõttu, et huvitavat tegevust igal pool ei pakuta. Põnevad ajaveetmisvõimalused on vaid Eesti suuremates linnades ja maapiirkondades elavatel noortele on sõit sinna on kulukas ja aeganõudev.

Transport on maapiirkondades suhteliselt hõre ja õhtul ei pruugita millegagi koju saada. Joomine seevastu on hulga lihtsam. Alkohol on hulga odavam ja alati leiab ka koha, kus seda kambakesi tarvitada.