25aastane Risto Izak jäi politseile vahele  2. oktoobril Kununurras, kus tema alkoholi sisalduseks veres mõõdeti 0,08 protsenti, kirjutab The West Australian News.

Risto andis politseile oma sõbra nime ja sünnaja enda andmete asemel ning kinnitas neid andmeid ka siis, kui ta viid politseijaoskonda, kus talt võeti sõrmejäljed ning pildistati.

Novembris mõisteti Izaku sõbra nimele karistuseks trahv 650 Austraalia dollarit (507 eurot) ning võeti kaheksaks kuuks ära juhtimisõigus. 

Kui Risto sõber sellest teada sai, läks Izak politseisse ning tunnistas, et oli politseile valetanud. Teda süüdistati katses politseid petta.

Täna hommikul Kununurra ringkonnakohtus kinnitas Izaki advokaat Lucy Young, et tema klient oli politseid nähes närvi läinud ning tema tegu ei olnud ettekavatsetud.  Izak oli kartnud, et politsei arestib tema auto ning oli andnud oma sõbra andmed, uskudes, et sõber on juba Austraaliast lahkunud.  Ka on Izak trahvi tasunud. 

"Ajal, mis ta valetunnsitust andis, ei adunud ta oma teo tõsidust. Ta uskus, et süüdimõistmine ei mõjuta tema sõpra," selgitas advokaat, lisades, et Izak peab oma tegu elu suurimaks veaks. 

Advokaat selgitas ka, et Izaki kaheaastane tööviisa lõppes aprillis ning noormees kogus raha kojusõidupiletiks. 

Kohus mõistis Izakile  12 kuud vanglakaristust tingimisi.