Mõis ütles usutluses, et ajal, mil tema kuulus Isamaaliitu, oli sarnane skeem erakonnas kasutusel, vahendab BNS. "Ma olen olnud Isamaaliidus, see oli aastail 1999-2000, siis oli see küll niimoodi jah," ütles Mõis Kuku raadiole.

"Täpselt kaks eraldi teenust oli. Üks oli see, et annad raha ja teine kes annab nime. Mõned suurärimehed, nagu näiteks Aadu Luukas, Toomas Luman, Urmas Sõõrumaa, andsid nii raha kui ka nime, aga nemad olid pigem erandid kui reeglid," märkis Mõis. Ta kinnitas, et tema tegi oma annetuses nimeliselt ning tema ei vahendanud teiste annetusi.

"Pool rahasummast, mis koguti, tuli niiöelda koos nimega ja pool rahasummast, mis koguti, tuli anonüümselt. Siis oli vaja teist, kes annaks oma nime," sõnas Mõis.

Mõis selgitas, et mitmed anonüümsed annetajad ei soovinud oma nime erakonna rahastamisega siduda, kartes, et see oleks võinud näiteks takistada riigihangetel osalemist.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Priit Sibul ütles BNS-ile, et ta ei oska kahe erakonna ühinemise eelnenut kommenteerida. Jüri Mõisa poolt viidatud ajal oli Isamaaliidu peasekretär Andres Ammas.

Mõis oli 1999. aastal üheksa kuud siseminister ning pärast seda oli ta aastatel 1999–2001 Tallinna linnapea. Mõis astus Isamaaliidust välja 2003. aastal.

Isamaaliit oli rahvuslik-konservatiivne kristlik-demokraatlik liberaalse majanduspoliitikaga Eesti erakond aastatel 1995–2006. Isamaaliit ühines 2006. aastal erakonnaga Res Publica.