Politsei kinnitas, et teisipäeva õhtul vahistati umbes 50 meeleavaldajat ja alates pühapäevast on erinevate korrarikkumiste eest ajutiselt kinni peetud kokku 750 inimest, neist suur osa korduvalt. Agentuuri Interfax andmetel oli teisipäeva õhtul kinnipeetute seas ka näiteks seltskonnatäht Ksenja Sobtšak ning opositsionäärid Sergei Udaltsov ja Aleksei Navalnõi, vahendab BNS.

"Politseijaoskonnas tervitas ülem meid sõnadega - tore teid näha. Räägitakse, et me olevat piketeerimise korda rikkunud. Tegelikult me kõndisime täiesti vaikselt ja meil on hulk tunnistajaid," kirjutas Sobtšak oma Twitteri kontol.

Sobtšak rõhutas, et peab enda kinnipidamist ebaseaduslikuks.

"Me ei skandeerinud ega seisnud plakatitega. Ma jalutasin mööda linna koos rühma inimestega, kes ei tahtnud laiali minna," kinnitas ta.

Navalnõi ja Udaltsov võeti juba korra kinni ka varahommikul Kitai-gorodi metroojaama lähistel pannes neile süüks sanktsioneerimata aktsioonis osalemist. Pärast politseijaoskonnas veedetud ööd läksid mõlemad jätkama aktsiooni "Vaba väljak" ning ühinesid Tšistuprudnõi bulvaril jalutavate meeleavaldajatega.

Navalnõi on nimetanud üritust "tähtajatuks ööpäevaringseks guljaanjeks".

"Me peame seda tegema, kuni nad mõistavad - see on meie linn, me läheme jalutama, kuhu iganes tahame ja millal soovime," kirjutas tuntud kirjanik ja opositsiooniaktivist Boris Akunin oma blogis.

"Me veedame öö väljas, sest see on ainus viis näidata, et meil on midagi öelda," märkis 20-aastane tudeng Nikita Safanov.

Venemaa president Vladimir Putin tegi esmaspäeval ettepaneku nimetada peaministriks seni presidendi ülesannetes olnud Dmitri Medvedev. Teisipäeval kinnitati Putini otsus riigiduumas häälteenamusega.

"Selle otsuse võtsin ma vastu juba kaua aega tagasi ning olen sellest avatult ja korduvalt rääkinud. Seda juba ammu enne presidendivalimisi. Me pole mitte midagi muutnud ega esitanud parlamendile või avalikkusele midagi, mida võiks nimetada trikiks või poliitiliseks mänguks," märkis Putin.

Medvedevi kandidatuuri poolt hääletasid Ühtne Venemaa ja liberaaldemokraatliku partei fraktsioon, kokku tuli 229 poolthäält. Kommunistid ja Õiglane Venemaa hääletasid Medvedevi vastu. Vastu hääletanuid oli kokku 144.