131 Jõgeva piirkonna liiget otsustasid erakonnast välja astuda, kuna nad ei ole nõus suunaga, kuhu nime muutnud erakond liikumas on, ütles Rahvaliidu endine aseesimees Riina Kull BNS-ile.

18 aastat Rahvaliitu kuulunud ning erakonnast välja astuda otsustanud Mai Treial ütles BNS-ile, et otsus parteist lahkuda sündis pika mõtlemise tulemusena.

"See ei ole see erakond, millega ma olen koos tegutsenud. Parteiga viimasel ajal toimunud muutused on sellised, mis lasevad öelda, et see on hoopis muu erakond," lausus Treial.

Treial kinnitas, et erakonnast lahkuda otsustanud inimesed ei soovi kindlasti Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda halvustada.

"Kes soovivad erakonnas jätkata, neil on see võimalus on olemas. Samas kui vaadata erakonna uut programmi, siis tundub see olema väike tige tikker. Minu valikud poliitikas on pisut teistsugused. Praegu ei ole EKRE puhul tegemist sellise Rahvaliiduga, milles ma olen aastaid tegustenud. Minu tõekspidamised on olnud Rahvaliidu programmis," nentis ta.

Treial lisas, et praegu on ta Jõgeva linnavolikogu liige ja seal ta kavatseb jätkata. "Poliitikas edasi jätkamise osas mul praegu pikemaid mõtteid ei ole," sõnas ta. Mai Treial on olnud aastatel 1992-1995 ning 1999-2011 riigikogu liige. Rahvaliidu liikmeks sai ta 1994. aastal.

Rahvaliit otsustas 24. märtsil muuta oma nime Eesti Konservatiivseks Rahvaerakonnaks. Erakonna esimehena jätkab senine Rahvaliidu esimees Margo Miljand. Eesti Rahvuslik Liikumine (ERL) kiitis EKRE-ga ühinemise heaks 18. veebruaril. ERL-i kuulus märtsi lõpu seisuga 267 liiget.

EKRE võttis 24. märtsil vastu poliitilise avalduse, milles lubas kaitsta rahvuslikke püsiväärtusi, rahvuslikku majandust ja rahvuskultuuri. Kongress võttis vastu poliitilise avalduse, märkides, et Eesti riik sisuliselt ummikus ja Eesti rahva kestmajäämine, heaolu ja omariiklus on küsimärgi all. EKRE tõdes avalduses, et on vaja leida pääsetee, kuidas säilitada riik ja rahvas, peatada üldine vaesumine, massiline väljaränne ja kõlbeline laostumine.

25. aprilli seisuga ei ole erakonna nimemuutus äriregistris veel jõustnud ning erakond on registris endiselt Rahvaliidu nime all. Erakonnas on kolmapäeva seisuga 8160 liiget.