Vald algatas detailplaneeringu, kuid seda finantseeriti valla rahadest, mitte MTÜ Kaberneeme Klubi ja Rait Killandi poolt. Üle poolte külaelanike vastuseisust hoolimata tellis vald oma vahendite arvelt juba täiendavad tööd Inseneribüroo OÜ Stratumist. Stratumi poolt töötati välja kolm võimalikku liiklusskeemi bussi lõpp-peatuse ja parkla lahendusega.

Töö tellis ja maksis Jõelähtme vallavalitsus, mitte Killandi ja MTÜ Kaberneeme Klubi. Kuna suurem osa külaelanikke oli endiselt vastu sellises mahus hoonele ja vald tegeles agressiivselt selle planeeringu läbisurumisega teadmata põhjustel, tegid vallaesindajad ettepaneku visualiseerida antud hoone.

Ka antud töö tellis vallavalitsus või oma töö ajast tegelesid sellega valla ametnikud või teenistujad. Seega maksumaksja raha eest. Vaatamata suure osa külaelanike vastuseisule püüab ja kindlasti kehtestab vallavalitsus Killandi huvides antud detailplaneeringut läbi suruda.

Kui nüüd detailplaneering läbi surutakse, siis peab vald leidma raha ka selle hoone täismahus välja ehitamiseks, parkimis- ja liiklusskeemi elluviimiseks ning depoo ülalpidamiskulude edasiseks katmiseks. Hinnanguliselt ületab kogu valla planeeritud projekti ellu viimine mitmeid miljoneid eurosid ja see on maksumaksja raha kuritarvitamine.

Kõik vallapoolsed põhjendused, miks sellises mahus depood sinna vaja on, on kunstlikult otsitud, nagu bussipeatuse vajalikkus ja parkla vajadus, prügikonteineritest rääkimata.

Lisaks eeltoodule põhjendab vald oma tegevust sellega, et see on ainus võimalus saada kätte riigilt see reformimata riigimaa, sest muidu võib ju riik selle kellelegi teisele võõrandada. Samas ei ole riigikaitsemaa sihtotstarbega kinnistul vajalik jälgida üldkehtivaid planeerimisseadusest tulenevaid kohustusi.

Seega saan täieliku teadmisega väita, et kogu valla tegevus on vabatahtlike päästjate esindaja Rait Killandi huvidest lähtuv ja sinna on raisatud väga suured rahad.