Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) otsustas, et idee rajada Pärnumaale Tahkuranna valda Lottemaa saab teoks ning EAS eraldab selle ehituseks 3,2 miljonit eurot. Praeguse plaani järgi valmib Lottemaa järgmise aasta kevadel või suve alguses. Sihtasutuse Leiutajateküla nõukogu esimees Rein Malsub ütles Delfile, et teemapark on projekteeritud, ehitusluba olemas ning takistusi ei paista.

Terve pere teemapark Lottemaa on kui Muumimaa Soomes või Pipimaa Rootsis ning paikneb 4,5 hektaril. Rõhk on seal põnevatel avastustel ja mängulistel seiklustel. Maisipulkade masina välisküljel on näha puust hammasrattaid ja lintülekandeid, masin seisab kõrgetel jalgadel ja küljel on väike luuk, mille juurde viib paari astmega trepp. Lapsed saavad ronida masina sisse ja teisest otsast väljaviivat liurada pidi alla lasta.

Kõige tähtsam maja Lottemaal on muidugi Lotte maja, mis on mängude ja ürituste maja. Seal saab korraldada üritusi, teisel korrusel asuva toa põrandale on joonistatud keksukast, reis ümber maailma, tsirkus, keeglirada jne. Riiulitel on lauamänge ja raamatuid. Maja on möbleeritud nõnda, nagu seal elataks päriselt ja maja ees peenardel kasvavad päris porgandid.

Jäneste maja juures võtab lapsi vastu Adalberdiks kostümeeritud näitleja nagu Lotte maja juures Lotte. Adalberdil on mitmed põnevad projektid jäänud pooleli ja maja ümber on mitu hooletusse jäänud kummalist masinat, kuhu saab sisse ronida ja kus mõned nupud töötavad. Näiteks läheb propeller või vilkur tööle või hakkab kusagilt auru tulema.

Laadaplatsi keskel on Giovanni hiigel-kööginõudest purskkaev. Platsil on rida pikki istepinke kontserdikuulajatele. Giovanni majas toimuvad neli korda päevas teatrietendused ja koolitunnid. Iga aasta juulikuu viimasel laupäeval toimub Lottemaa laulupidu, kord suve jooksul aga suurem käsitöö- ja aiasaaduste laat. Müügilauakestelt saab osta lahtist limonaadi, mida valmistatakse kohapeal, ja jäätisepaviljonist pehmet jäätist.