“Piraatide laevas tuvastati kaheksa meest, kes olid relvastatud Kalašnikovi automaatidega AK47 ja ühe RPG granaadiheitjaga. ESC Global Security avas kontrollitud tule pärast seda, kui kõik eelnevad heidutus protseduurid olid läbitud ja need ei hoidnud ära piraatide kavatsust laev hõivata”, teatas ettevõtte juht Jaanus Rahumägi.

Samal ajal informeeriti piirkonnas viibivaid EU NAVFOR koalitsioonivägesid toimuvast rünnakust. Koalitsioonivägede kopter oli valmis viivitamatult reageerima. Kell 16.00 loobusid piraadid laeva kaaperdamisest. Rahumägi sõnul koalitsioonivägede abi ei vajatud ja laeva kapten raporteeris UKMTO ja koalitsiooni piraadivastase tegevuse kontrollkeskusele olukorra lahenemisest laeva turvanud ESC Global Security meeskonna jõududega.

ESC Global Security on üks professionaalsemaid turvaettevõtteid, kes pakub relvastatud turvateenust piraadirünnakute ohtlikes piirkondades sõitvatele laevadele. Kõik ESC Global Security turvatöötajad on kõrgelt kvalifitseeritud ning NATO ja ATALANTA kogemustega endised Eesti sõdurid.