"Mul on ääretult hea meel, et president Eesti Energia teema käsile võttis. Rääkides elektrivõrguga liitumise tasust, siis leian, et see on absurdselt kallis. Tegelikult on isegi häbematu ju pelgalt võrguga liitumise eest raha võtta, sest iga liituja ja liitumishuviline on ettevõttele edaspidi potentsiaalne tuluallikas. Eesti Energia vajab rohkem kliendisõbralikku suhtumist – klient ei tohi olla lüpsilehm, vaid klienti peab kohtlema partnerina," lausus Kaljuvee Delfile. 

Kaljuvee sõnul on presidendi kriitika kahtlemata õigustatud, kuid tuleb tähele panna, et see polnud mitte vaid kriitika Eesti Energiale, vaid ka valitsusele, kes ettevõtet rahapumbana kasutab. "Olen riigikogus korduvalt juhtinud tähelepanu sellele, et Eesti Energia ei tohi muutuda finantsasutuseks, vaid peab olema ja jääma Eesti energeetilise julgeoleku tagajaks," sõnas Kaljuvee. 

President Toomas Hendrik Ilves kritiseeris oma kõnes Eesti Energiat järgmiselt: "Hiljuti sain kirja ühe maakonna ettevõtjalt, kellele teatati, et seitsme kilomeetri kaugusel kõrgepingeliinist maksaks elektrivõrguga liitumine firmale ligi pool miljonit eurot. Seda küsib kodumaiselt ettevõtjalt tema riigile kuuluv aktsiaselts Eesti Energia."