"Pidutseda tuleb siiski osata. Tantsust loobumine näitab meid mornide kuivikutena," ütles üks õhtusel vastuvõtul osalejatest. "Hoolega tehtud kleitidega lihtsalt kõnet kuulama ja käesurumisjärjekorras seisma...? See oli suur üllatus."

Tallinnas on aastaid pärast presidendiballi väiksemad seltskonnad kogunenud klubidesse või restoranidesse, et tähistada aastapäeva jätkuballiga. Näiteks Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsioon on Indrek Neivelti juhtimisel jätkupidutsenud koos Rotary klubiga Glorias."Juba juudid on öelnud, et olgu aeg missugune tahes, aga aeg-ajalt peab üksteist õnnitlema ka puhtalt heameelest, et oleme suutnud halvimat vältida. Psühholoogiliselt on oluline tunda õnnetunnet ja teha väike tants," mainis anonüümne ettevõtja. 

Presidendi kantseleist öeldi Delfile, et tõepoolest ei ole ka tänavu tantsimist ette nähtud. Mullu oli tantsimisest loobumisel aga selge põhjus - Haapsalu tragöödia.

"Tuginedes meie protokolliosakonna selgitustele, saab öelda, et vastuvõtu formaat läbib ikka aeg-ajalt muudatusi. Näiteks ei toimu juba aastaid vastuvõtt ka ainult Tallinnas, vaid ka teistes linnades. Sel aastal, nagu ka eelmisel, tantsu osa tõepoolest pole," kinnitas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.