Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk ütles Delfile, et seoses Raivo Suviste firmalt Balti Video tellitud maratoni teleülekande pildikvaliteediga on korraldaja edastanud teleõiguste edasimüügiga tegelevale firmale oma esialgsed selgitused ja vabandused.

Kelk märkis, et välismaa telekanalitele pilti müünud firma tänas oma vastuses info eest. „Mingeid kahjunõudeid välismaalt meile tänaseks esitatud veel ei ole,” kinnitas Kelk, et kaebust pole esitanud seni ükski pühapäeval teleülekannet edastanud 12 riigist.

Võib-olla ei olda välismaal pildi kvaliteedi suhtes väga tundlikud, kuna erinevalt ETV-st ei katkestanud näiteks Norra TV2 eetrit. „[Norra TV2] näitas Tartu Maratoni edasi 3,5 tunni ulatuses sellises kvaliteedis nagu seda antud ajahetkel teha võimalik oli. Teiste telekanalite kohta selline info praegu veel puudub.”

Kelk kinnitas, et kosmilisi trahvinõudeid ei ole Balti Videole esitada kavas, küll aga räägitakse läbi teenuse lõpphinna osas. „Tõsi ta on, et selletüübiliste ülekannete puhul on liikuvatelt kaameratelt pildi edastamine üks olulisemaid komponente,” nentis Kelk, kuid rõhutas, et teleülekanne ei ebaõnnestunud täielikult. Nõnda saaks tema sõnul öelda siis, kui ekraan oleks must olnud.